Pentru o conversatie mai placuta

comunicareTe-ai gândit vreodată de ce comunici mai uşor cu unele persoane iar cu altele merge mai greu? Ei bine dacă nu ai facut-o cred că este timpul să te gândşti puţin la asta. Nu este neapărat să fie vina lor. Probabil nu îţi dai suficient interesul pentru a decurge conversaţia mai bine chiar dacă interlocutorul tău este o persoană plăcută şi brusc discuţia nu mai prezintă nici un interes. Haide să analizăm împreună ce ai putea să faci ca să decurgă o conversaţie mult mai bine şi să fie mult mai plăcută.

Arată-ţi interesul faţă de partenerul de discuţie.

Este cât se poate de normal ca un om să fie mai interesat de persoana lui decât de orice altceva şi de aceea dacă manifeşti un anume interes faţă de el/ea discuţia o să fie mult mai dinamică şi celălalt o să se implice din ce în ce mai mult în ea. Îţi propun un mic exerciţiu. Imaginează-ţi că eşti la o cafea cu o persoana pe care tu o placi… vorbeşte foarte mult doar despre persoana ei/lui şi tu nu primeşti atenţie când vrei să spui ceva. Mda… Mă gândesc că nu ţi-a plăcut… Acum te rog să te gândeşti la aceeaşi cafea dar lucrurile stau altfel. Vorbiţi amândoi şi ascultaţi amândoi, atenţia discuţiei se mută de la unul la celălalt şi aşa mai departe… Cred ca cea de-a doua ipoteză ţi-a plăcut mai mult. Aşadar când începi să vorbeşti prea mult aminteşte-ţi că trebuie să îţi îndrepţi atenţia şi către partenerul de discuţie.

Întrebarea potrivită

Toţi am trecut la un moment dat printr-un blocaj într-o conversaţie şi nu este foarte plăcut. Poţi să depăşeşti foarte uşor momentul prin adresarea unei întrebări, dar ai grijă ce tip de întrebare pui. O întrebare închisă sau una deschisă? Întrebările închise nu te ajută foarte mult în dezvoltarea subiectului însă sunt foarte bune dacă vrei să obţii date exacte despre ceva anume. Dacă esti mare vorbăreţ întrebările deschise îţi vor da o satisfacţie deosebită deoarece conversaţia o să prindă viaţă iar partenerul tău de discuţii o să fie tot mai implicat, la fel ca şi tine.

Foloseşte ”punţi”

Dacă răspunsurile pe care le primeşti nu sunt pe măsura aşteptărilor punţile te vor ajuta să dezvolţi discuţia şi să obţii mai multe detalii. Folosite împreună cu întrebările deschise vor stimula partenerul de discuţie şi o să rezulte o conversaţie mult mai dinamică şi placută.

Priveşteţi interlocutorul în ochi

Contactul vizual este mult mai important decât ne imaginăm pentru că se creează o anumită legătură cu ajutorul lui. Cred că fiecare am stat de vorbă cu o persoană care privea în jos sau pe pereţi în timpul discuţiilor şi chiar nu este plăcut. Faptul că nu priveşti în ochi poate să lase mai multe impresii cum ar fii: vinovăţie, minciună, teamă, plictiseală, aroganţă etc. Nu cred că este potrivit să laşi una din impresiile pe care le-am enumerat.

Fii pozitiv

Pozitivitatea îmi place cel mai mult la o persoană şi cred că te ajută foarte mult ca să reuşeşti să îţi atingi obiectivele şi de aceea este foarte bine şă gandeşti pozitiv în tot ceea ce faci. Nu trebuie să fii un visător dar trebuie să vezi partea bună a lucrurilor şi totul o să decurgă mai uşor.

Îţi doresc mult succes, conversaţii cât mai plăcute şi o săptamână frumoasă.

Reclame

2 gânduri despre „Pentru o conversatie mai placuta

  1. Felicitari pentru articol :)
    Sunt total de acord cu tine. E destul de ciudat, cum a ajuns lumea sa aiba nevoie sa invete sa comunice, de cand cu toata tehnologia asta. (Cel mai mare impact, fiind internetul)
    Iti doresc mult succes in continuare. Chiar daca nu sunt romani care isi petrec timpul citind, s-au daca o fac, se grabesc… tu continua sa ne inspiri cu intelepciunea ta :) Faci o treaba buna. Succes in continuare. O seara faina iti doresc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s